VONK, het leernetwerk Veilig opgroeien, maakt podcasts over de schaduwkanten van ouderschap en de schaduwkanten van opgroeien. De podcasts zijn bedoeld voor (aankomende) professionals. In elke aflevering staat een ervaringsdeskundige centraal.

Schaduwkanten van ouderschap: De Melding

In deze aflevering is het vertrekpunt het verhaal van een moeder die te maken kreeg met Veilig Thuis toen haar man in een psychose raakte. De toenmalige wethouder jeugd uit Groningen, een adviseur van het Nederlands Jeugd Instituut en een medewerker van Veilig Thuis reageren naar aanleiding van het verhaal van de moeder. Welke lering kunnen professionals hieruit trekken?

VONK:Ervaringsdeskundige No Need to Hide

In deze aflevering vertelt Miranda Hoekstra hoe zij er als 23 jarige toe is gekomen om No Need To Hide op te richten. Een stichting die ervaringsdeskundigen van seksueel misbruik opleidt om slachtoffers van seksueel misbruik die aangifte doen bij te staan in het gehele proces. Miranda is zelf als kind seksueel misbruikt door haar opa en heeft in het proces van aangifte doen en daarna ondersteuning gemist.

Naar de podcasts >>

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER