Marijke Huisman maakte samen met haar (pleeg)broer Lorenzo Kasteleijn een podcast over opgroeien in een pleeggezin met twee vaders: Riemer en Sjoerd. In de podcastreeks gaat het over identiteit, pleegzorg, de begintijd in het pleeggezin bij Riemer en Sjoerd, het hebben van twee pleegvaders en nog veel meer. Ook Riemer en Sjoerd zelf komen aan het woord en vertellen vanuit hun perspectief over pleegouder zijn.

In de eerste aflevering maakt de luisteraar kennis met Lorenzo (22) en Marijke (24). Lorenzo woont samen met zijn vriendin in Leeuwarden, toevallig precies tegenover zus Marijke. Hij start binnenkort met een zorgopleiding en werkt op dit moment in een callcenter. Lorenzo woonde sinds zijn derde jaar bij pleegvaders Riemer en Sjoerd.

Marijke is net als Lorenzo ook pleegkind (geweest), studeert aan de academie voor popcultuur en werkt in een kledingwinkel. Ze kwam op haar negende in het pleeggezin waar Lorenzo ook woonde.

De podcasts zijn te beluisteren op YouTube en Spotify.

Bron: denvp.nl

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER