‘Verhalen met een beperking’. Zo luidt de titel van een podcastserie over het leven van ouders en verwanten van iemand met een verstandelijke beperking. Van tegenslagen tot blije momenten. De podcast wordt gepresenteerd door Marco van Delft, geestelijk verzorger bij ’s Heeren Loo.

Een vader en moeder vertellen in één van de podcasts het aangrijpende verhaal over hun kwetsbare zoon die corona heeft gekregen. Hun zoon heeft een ernstig meervoudige beperking (EMB) en kan niet communiceren. Hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Een omgeving met deskundig personeel, maar waar toch de expertise ontbreekt hoe om te gaan met iemand met een verstandelijke beperking. Het ziekenhuispersoneel kan daar geen extra tijd en aandacht geven in hun marathon om alle patiënten zo goed mogelijk te verzorgen.

Luister naar het verhaal van deze ouders die met hun doorzettingsvermogen toch bij hun kwetsbare zoon konden zijn. Een eerlijk gesprek over verdriet, strijdlust en angst. Maar ook over creativiteit, loslaten, vertrouwen en vooral: een bijzonder herstel en de impact die corona heeft op een gezin.  Dit verhaal en andere verhalen zijn te beluisteren via deze link:

 Podcastserie ‘Verhalen met een beperking’ >>

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER