‘Een (h)echte uitdaging. Pleegkinderen opvoeden met vallen en opstaan’, van de hand van blogster en schrijfster Inge Vandeweege, is een boek met ervaringsverhalen, inzichten en tips geschreven voor pleegouders. De auteur wil pleegouders inspireren om pleegkinderen met gedragsproblemen anders aan te pakken.

Inge Vandeweege publiceerde ongeveer een jaar geleden haar eerste blogpost. In haar wekelijkse blog schrijft zij over haar pleegkinderen. Ze heeft het over haar zoektocht naar een opvoeding die werkt voor deze kinderen met een spreekwoordelijk rugzakje en over haar falen als opvoeder. Opvoeden met vallen en opstaan dus.

De blog en bijhorende website bleken een voorbereiding op het grotere werk: een eigen boek. Met ‘Een (h)echte uitdaging’ wil Vandeweege pleeggezinnen een hart onder de riem steken. Pleegouders vinden herkenning in haar verhaal omdat ze een ervaringsdeskundige is. Ze blijft niet bij de pakken zitten, maar ze gaat op zoek naar wat wel werkt bij pleegkinderen met hechtingsproblemen en trauma. Ze deelt haar kennis en ervaring in begrijpelijke taal en geeft talloze praktische tips. Ze haalt haar inspiratie uit opvoedingsboeken, artikels en wetenschappelijke onderzoeken.

‘Een (h)echte uitdaging’ is een boek met een persoonlijk verhaal, actuele pedagogische inzichten en bruikbare tips. Naast pleegouders kunnen andere ouders en opvoeders eveneens iets opsteken van het boek. Het boek is bedoeld voor pleegouders, maar iedereen die in contact komt met kinderen met moeilijk gedrag, kan iets leren uit het boek van Inge.

Praktische informatie
Het boek (224 pag., € 19,95, ISBN:9789492905000) is verkrijgbaar via:

www.ingevandeweege.blog en www.boekenbestellen.nl

Boek over het opvoeden van pleegkinderen

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER