Tekening van gezin met pleegkind

Het moet voor pleegouders vanzelfsprekend zijn dat ze altijd ergens terecht kunnen om te leren, informeren en elkaar te ontmoeten. Daarom komt er een online platform met een bibliotheek, leeraanbod en community.

Het nieuwe platform komt voorjaar 2021 online. In de tussentijd biedt de website samenbouwenaanpleegzorg.nl informatie over de ontwikkeling van het platform en de mogelijkheden om hier een bijdrage aan te leveren. Op de website staat informatie over het nieuwe platform, nieuwe producten en tussentijdse resultaten; over de aanleiding, de doelen en hoe het platform er uit komt te zien. Ook staan er praktische handvatten voor pleegouders die nu al beschikbaar zijn. Het platform wordt samen met pleegouders en professionals gebouwd. Belangstellenden kunnen zich op de website aanmelden voor deelname aan een van de panels.

Versterken van de kracht van pleegouders

Sinds 2017 hebben Jeugdzorg Nederland en de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen, in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Gemeenten, de handen ineen geslagen om in samenwerking pleegouders meer mogelijkheden te bieden zich persoonlijk te ontwikkelen. En professionals daarbij te ondersteunen. De bouw en het duurzaam beheer van platform pleegzorg.nl zijn daar straks het gebundelde resultaat van.

Contact

Voor meer informatie, vragen en opmerkingen kunt u mailen naar: contact@pleegzorg.nl

Bron: pleegzorg.nl

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER