Vijf jaar geleden vond de lancering plaats van Vader Visie en een jaar later startte het ‘Vadercafé’ dat vaders iedere maand de mogelijkheid biedt om goede en eerlijke gesprekken te hebben met elkaar. Nieuwe plannen staan op stapel.

Vader Visie is er voor alle vaders die hun verantwoordelijkheid en hun taak zo goed mogelijk in willen vullen, zodat hun kinderen opgroeien met de rijkdom van een vader. Dit betreft alle soorten vaders die er bestaan. Van aanstaand tot kersvers. Met jonge kinderen of pubers/jongvolwassene. Gescheiden van de moeder of samen. Stief of pleeg.

Groei van het Vadercafé

Het Vadercafé blijkt een krachtige manier om bij te dragen aan de missie. Daarom staat het komende jaar in het teken van de uitbreiding daarvan. Op steeds meer plekken in het land komen Vadercafé’s. De begeleiders vormen met elkaar een ‘club’ die elkaar inspireert en steunt om het Vadercafé stevig neer te blijven zetten.

Boek en samenwerkingen

Naast de uitbreiding van het Vadercafé, komt er ook een boek aan met verhalen van alledaagse vaders over hun uitdagingen, worstelingen en successen in het vaderschap. En er staan verschillende samenwerkingen in de steigers, waaronder één die bijdraagt aan het discours over de man in deze tijd. Daar is het vaderschap niet los van te zien. En het hoeft ook niet op te houden binnen de grenzen van Nederland. Het concept van het Vadercafé leent zich ook voor andere landen. Vaders zijn er overal en krijgen steeds meer aandacht vanwege het belang van een betrokken vader in de opvoeding.

Naar vadervisie.nl >

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER