Ouders.nl helpt ouders met handige artikelen en een gastvrij forum hun wereld verbreden. Onlangs is de website compleet vernieuwd. Laagdrempelig, eerlijk en lockdownproof.

Bij de oprichting in 1996 wilde het platform de jonge ouders informatie over opvoeding makkelijk toegankelijk maken en tegelijkertijd ouders met elkaar verbinden. ‘Het was heel wat anders dan het consultatiebureau/schoolarts enerzijds en de gestylde bladen met commerciële belangen anderzijds’ – Zo schrijft een gebruiker die al sinds 1997 actief is op het platform. En dat is met de compleet nieuwe website 25 jaar later niet veranderd.

Met hun ‘elektronische tijdschrift’ gingen de oprichters verder dan de roze wolk. Het is niet altijd makkelijk of leuk. En ook daar moet ruimte voor zijn. Het resultaat van deze missie kwam al snel. Ouders met kinderen in alle leeftijden weten tot op de dag van vandaag de website te vinden. Niet alleen voor de betrouwbare artikelen, maar ook voor de verbinding binnen het forum. ‘Het forum voorziet in contact met mensen buiten je eigen bubbel thuis/op het werk. Dat verruimt de horizon. (…) Het betekende warmte, gezien worden, meeleven op alle uren van de dag. En dat is niet opgehouden’. – Aldus een gebruiker die al 25 jaar lid is van het forum. Ouders.nl is het enige platform waar je als ouders van zwangerschap tot volwassenheid terecht kunt. Met elkaar blijven groeien.

Professionele aanpak

Elke week komen er nieuwe artikelen online met voor ouders interessante onderwerpen: van de fases van de bevalling tot de waarom-fase van peuters en van omgaan met de prepuberteit tot je puber helpen plannen. Antwoorden op vragen waar veel ouders mee lopen. Deze artikelen worden geschreven door de professionele redactie, met hulp van experts en professionele instanties. Bijvoorbeeld door seksuologen, advocaten, lactatiekundigen, kinderartsen en nog veel meer. Ouders kunnen met hun vragen terecht op het forum, maar ook via een laagdrempelige vraagbaak contact zoeken met een specialist. Het forum van Ouders.nl heeft een eigen beheer. Dit zorgt ervoor dat het forum vrij blijft van vervelende berichten, qua toon en woordgebruik.

Meer dan de basis

Er zijn artikelen met onderwerpen die elke ouder herkent, maar er is ook ruimte voor meer. Meer informatie over ADHD, autisme of  hoogsensitiviteit. Maar ook voor thema’s als omgaan met rouw, verlies, zelfbeschadiging, seksualiteit en drugsgebruik is er plek. ‘Wij zijn er voor ouders in alle fases van het ouderschap’. Aldus hoofdredacteur Yolanda Roosenstein. ‘De mooie en leuke – waar je later met liefde aan terugdenkt – maar ook de moeilijke en heftige. Dat zijn juist de momenten dat je een beetje extra steun kunt gebruiken.’

Een nieuwe fase…

‘Het is een fase’. En net als in het ouderschap leidt elke nieuwe fase naar groei. Zo is het ook bij Ouders.nl. In 2018 werd het bedrijf overgenomen door Yolanda Roosenstein. Er kwam een nieuwe wind door de organisatie. Dit is het duidelijkst te zien in de nieuwe look en feel van de website, die in 2021 gelanceerd werd. Hierbij is niet alleen het uiterlijk, maar ook de gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid onder handen genomen. Klaar voor de volgende fase. Zodat ouders van de peuters van nu ook met hun pubervragen nog op de site terecht kunnen.

www.ouders.nl >>

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER