Ouders met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) hebben een verhoogd risico om langdurig onnodig in de gedwongen jeugdzorg te ‘circuleren’. Voor deze gezinnen is er nu een passende interventie: Houvast.

Daar waar andere interventies inzetten op kortdurende hulp, zet HouVast in op een duurzame blijvende ondersteuning voor ouders met LVB, zo nodig tot de kinderen zelfstandig zijn. De interventie HouVast is een helder programma waarbij de Houvast werker samenwerkt met gezinnen op een oplossingsgerichte, planmatige en transparante wijze. De Houvast werker ondersteunt de gezinnen en hun netwerk naar een blijvende ‘goed genoeg’ situatie voor de kinderen.

Goed onderbouwd
De interventie HouVast is op wetenschappelijke inzichten gebaseerd en erkend door het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) als ‘goed onderbouwd’. HouVast staat nu in de Databank Effectieve Jeugdinterventies. Lees hier de volledige omschrijving. 

Het Expertisecentrum William Schrikker beheert de interventie HouVast en werkt nauw samen met uitvoerende organisaties om HouVast te onderzoeken, te verbeteren en de kwaliteit te borgen.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER