Parentifact

Als ouder is ‘het juiste doen voor je kind’ een quasi onmogelijke opdracht. De nieuwe website Parentifact.org heeft een ambitieus doel: ouders gidsen door het oerwoud van goede en slechte adviezen over opvoeding. Dit gebeurt met wetenschappelijk onderbouwde informatie.

Is het een goed idee om mogelijke allergenen zoals pinda’s op het menu te zetten, of net niet? En wat is de normale kleur van babypoep? Honderden boeken helpen ouders op weg, maar soms met tegenstrijdige ideeën of verouderde adviezen. Google biedt de onzekere ouder eveneens met een schat aan informatieve sites, maar het is makkelijk verdwalen tussen feiten en fictie.

Parentifact.org

De Engelstalige website Parentifact.org1 is het geesteskind van journalisten Lee and Elisa Procida, die na de geboorte van hun baby ervoeren hoe moeilijk het is om betrouwbare informatie te vinden.  De homepage biedt een overzicht van vragen. Wie doorklikt vindt een kort maar onderbouwd antwoord. Kort, omdat de schrijvers extra informatie beschouwen als ruis, die afleidt van de essentie. Onderbouwd, want de journalisten vermelden braaf welke wetenschappelijke bronnen ze gebruikten om een antwoord te formuleren.

Bron: eoswetenschap.eu

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER