In het programma ‘Versterken van de kracht van pleegouders’ werken Jeugdzorg Nederland, de NVP en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) aan het verbeteren van leer- en ontwikkelmogelijkheden voor pleegouders. Het programmateam zoekt (oud-)pleegouders en pleegzorgprofessionals om deel te nemen aan een panel om te reageren op verschillende onderdelen van het programma.

Als deelnemer van het panel kunt u op vier manieren meedenken en meepraten. U kunt zelf kiezen hoe je betrokkenheid eruitziet.

1 Focusgroepen
In groepen van zes tot acht mensen gaat het programmateam in gesprek over specifieke onderwerpen. De deelnemers aan de focusgroepen zijn vooral pleegouders, soms aangevuld met anderen zoals pleegzorgprofessionals. Focusgroepen vinden vooral plaats in Utrecht, maar soms ook op andere plekken in het land. U krijgt per bijeenkomst een uitnodiging en schrijft u in als u tijd heeft en het onderwerp u aanspreekt. Een focusgroep duurt ongeveer 2,5 uur.

2 Online enquêtes
Het programmateam stuurt u een vragenlijst die u online kunt invullen. Dit zal gemiddeld eens per maand zijn, de ene keer een tamelijk korte enquête die een paar minuten kost om in te vullen en een andere keer iets langer, bijvoorbeeld 15 minuten.

3 Interviews een-op-een
Het programmateam stuurt per mail een verzoek om een-op-een een onderwerp te bespreken. Een een-op-een interview vindt telefonisch plaats, of indien mogelijk op een locatie in overleg.

4 Testactiviteiten
De ontwikkelde (online) producten en diensten voor pleegouders worden grondig test voordat ze live gaan. Deze testen vinden deels plaats op kantoor en kunnen deels vanuit huis gedaan worden.

Aanmelden voor het panel

Wil u meedenken over het programma? Meldt u dan aan via de link hieronder. In het aanmeldformulier kunt u aangeven voor welke van de vier activiteiten het programmateam u kan benaderen. U kunt steeds per uitnodiging bepalen of het onderwerp aanspreekt en of u tijd en zin hebt om mee te doen. Als u niet langer wilt deelnemen aan het panel, kunt u de deelname stoppen.

Als u naar een bijeenkomst komt, ontvangt u een vergoeding voor de (reis)kosten die u maakt en krijgt u een bedankje. We houden u verder op de hoogte wat er met uw input gedaan wordt.

Aanmelden panel

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER