Ieder jaar maken 70.000 kinderen mee dat hun ouders uit elkaar gaan. Dat is ingrijpend en de schade is vaak groot. Natuurlijk willen ouders er dan toch zijn voor hun kind. Maar hoe? De Family Factory verzamelde de verhalen, geleerde lessen en praktische tips van honderden andere gescheiden stellen.

In de publicatie ‘Gezin in scheiding’ staan de belangrijkste tips en adviezen van ouders voor iedereen die werkt met gezinnen die uit elkaar gaan. Zo biedt deze publicatie zicht op de dilemma’s, beweegredenen en geleerde lessen van ouders die uit elkaar gaan. Ook vinden hulpverleners hier video’s die hen kunnen

Het gelijknamige inspiratieboekje Gezin in Scheiding handelt over hoe andere ouders tijdens hun scheiding voor de kinderen hebben gezorgd. Vanaf het moment dat ze het nieuws vertelden, tot aan de eerste tijd in twee huizen.

Online op de site staan verder 50 ervaringsverhalen van gescheiden ouders. Over hoe zij het de kinderen vertelden, hoe de eerste weken waren, scheiden als je een niet-westerse achtergrond hebt, vreedzame scheidingen, conflictscheidingen, hoe belangrijk hulp van buitenaf is geweest, en hoe langzaam plek komt voor een nieuwe balans.

De vierdelige podcastserie ‘Gezin in scheiding’ is een samenwerking tussen het team van de populaire podcastserie ‘Ik ken iemand die’ en De Family Factory. In elke aflevering gaan Nynke, Hanneke en Alex in gesprek met een ouder. De opvoeding en zorg voor de kinderen in de roerige tijd van uit elkaar gaan staat in elke aflevering centraal.
Naar de Podcasts >

Lees verder op familyfactory.nu >

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER