Het project ‘Leuker voor Later’ van het lectoraat Ouderschap & Ouderbegeleiding van Hogeschool Leiden richt zich op het ontwerpen van oudergerichte interventies om welzijn van ouders, en daarmee van het kind, te bevorderen. Voor dit project zoekt het lectoraat ouders waarvan de kinderen naar de basisschool gaan.

Het lectoraat doet al een aantal jaren onderzoek naar ouderwelzijn: Wat hebben ouders nodig om goed in hun vel te zitten? Centraal in het project Leuker voor Later staan de vragen:

  • welke behoefte aan steun hebben ouders, om hun welzijn te vergroten?
  • wat onderscheidt ouders die het ouderschap naar tevredenheid vervullen van ouders die het moeilijk aankunnen en/of moeilijk vinden?

In dit onderzoek zijn de afgelopen vier jaar 700 ouders vanaf de geboorte van hun kind gevolgd. Inmiddels gaan de kinderen naar school en richt het onderzoek op hoe ouders de basisschoolperiode ervaren en wat zij in deze periode nodig hebben. Zo kunnen ouders worden ondersteund in hun ouderschap en scholen geïnformeerd over behoeften van ouders. Hierbij is onder meer de intentie een (nog) sterkere samenwerking tussen ouder en school te bewerkstelligen.

Graag wil het projectteam de ouders aanvullen met nieuwe ouders met kinderen in de leeftijd van 4-5 jaar. Professionals worden gevraagd het team hierbij te helpen. Dit kan onder meer door dit nieuwsbericht te delen op uw website of in uw nieuwsbrief. Bijvoorbeeld met de titel: Gaat of zit jullie kind op de basisschool? Het lectoraat Ouderschap en Ouderbegeleiding van Hogeschool Leiden gaat onderzoek doen naar deze fase in het ouderschap.

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER