Hoe organiseren ouders van nu hun leven, waar hebben ze behoefte aan als ze zwanger zijn of als hun kinderen jong zijn en aan welke ondersteuning hebben ze behoefte? Maar ook: wat zorgt ervoor dat sommige ouders makkelijk en anderen minder makkelijk in staat zijn om op te voeden? Allemaal vragen die aan de orde komen in het onderzoek ‘Leuker voor later’.

Het Lectoraat Ouderschap en Ouderbegeleiding van de Hogeschool Leiden voert dit onderzoek uit onder een groot aantal vaders en moeders. Het onderzoek richt zich op alle ouders, van alle leeftijden, uit allerlei wijken, steden en dorpen en van verschillende achtergronden, zodat een breed beeld wordt verkregen van wat ouders belangrijk vinden.

Ouders die meedoen vullen twee tot drie keer per jaar een digitale vragenlijst in. In de regio Leiden kun je daarnaast ook deelnemen aan observaties thuis. Als het mogelijk is, willen de onderzoekers een gezin langere tijd (minimaal vier jaar) volgen, maar men kan zich altijd tussentijds uitschrijven.

Introductiefilmpje
In een introductiefilmpje legt Carolien Gravensteijn legt uit dat het onderzoek zich richt op factoren waardoor een ouder goed, of juist niet goed in zijn of haar vel zit. Susan Ketner, Daphne Petterson & Aylin Yildiz leggen uit wat een ouder kan verwachten bij deelname aan het onderzoek Leuker voor later.

Website
Op de website Leuker voor later staat alle informatie over het onderzoek.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER