De BOSK werkt aan het opstellen van een onderzoeksagenda voor kinderen met een ernstig meervoudige beperking. Om ervoor te zorgen dat onderzoekers de juiste vragen onderzoeken, én dus de juiste kennis ontwikkelen, worden ouders opgeroepen om hun belangrijkste vragen te formuleren.

In de afgelopen periode zijn alle vragen verzameld die ouders van kinderen met EMB hebben voor onderzoekers (Zie: Overzicht binnengekomen vragen EMB). Ook de volgende stap is gezet: de vragen zijn geordend op thema en dubbele vragen zijn eruit gehaald.

Om te weten te komen welke thema’s het belangrijkst zijn, worden ouders uitgenodigd de vier thema’s uit te kiezen die voor hen het meest significant zijn, waarna ze per gekozen thema twee concrete vragen kunnen uitkiezen.

Samen met ouders wordt zo een top 10 bepaald van belangrijkste onderwerpen. Deze top 10 wordt de basis voor nieuw onderzoek. Hiermee gaan onderzoekers aan de slag, zodat er straks antwoorden komen op de vragen die ouders het meeste bezig houden.

De Onderzoeksagenda EMB is een initiatief van de BOSK, de vereniging waarin ouders van kinderen met EMB zich hebben verenigd, en het EMB Research Centre van de Rijksuniversiteit Groningen. De ontwikkeling wordt mede mogelijk gemaakt door HandicapNL.

Enquête

Klik op de link en vul de enquête Onderzoeksagenda EMB in.

Zie ook: Laat stem ouders doorklinken in wat wetenschappers onderzoeken

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER