Bouwstenen om impasse bij vechtscheiding te doorbreken

Hoe kun je bij een scheiding je kinderen steunen? St. De Family Factory heeft die vraag aan 250 gescheiden ouders gesteld. Al hun verhalen en tips zijn gebundeld in het handzame boekje ‘Gezin in Scheiding’. Ook staan 50 uitgebreide portretten van gescheiden ouders online en is er een podcastserie gemaakt.

Elk jaar krijgen 70.000 kinderen te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. Ervaringen en tips van andere ouders blijken een helpende extra informatiebron voor scheidende paren te zijn. De verhalen zijn concreet en herkenbaar. En aan het gevoel niet de enige te zijn, kun je als ouders-in-scheiding veel steun ontlenen. Soms komen dingen ook extra binnen wanneer je hoort hoe het bij andere ouders gaat. Dat motiveert om zelf te doen wat je kunt om de kinderen te steunen in de ingewikkelde periode van scheiden.

De verhalen en tips van 250 gescheiden ouders zijn nu gebundeld in het handzame boekje Gezin in Scheiding. Deze week zijn ruim 85.000 exemplaren van het boekje verstuurd aan alle gemeenten in Nederland, om uit te delen aan ouders. Minister Sander Dekker ontving het eerste exemplaar.

Portretten en podcasts

Naast het Inspiratieboekje verschijnen er ook 50 uitgebreide portretten van ouders online. Dit gebeurt dankzij samenwerking met de makers van de populaire opvoedpodcast ‘Ik Ken Iemand Die’. In vier speciale afleveringen vertellen ouders uitgebreid over hun scheiding en hun kinderen. Al deze informatie is bruikbaar voor communicatie met ouders en is online te vinden op www.familyfactory.nu/gezin-in-scheiding

Scheiden zonder Schade

De Family Factory voert dit project uit met steun van het programma ‘Scheiden zonder Schade’. Een programma van het ministerie van Justitie en Veiligheid en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, in partnerschap met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Doel is om ervaringskennis van ouders beschikbaar te maken voor zowel andere vaders en moeders als voor hulpverleners. Want ouderschap blijft, ook als ouders uit elkaar gaan.

Kijk voor meer informatie op www.familyfactory.nu

 

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER