Bijna zes jaar geleden kwamen we op het idee om naast onze VROEG-site een nieuw platform te lanceren: Ouders Centraal. Tijd om de balans op te maken. Wat is in gang gezet en wat is niet voldoen goed uit de verf gekomen?

Het idee achter het platform was helder. Informatie over onderzoek rond ouders, kennis over ouderschap en ouderbegeleiding zagen we te weinig terug in hulpverlenersland: het blijft een ondergeschoven kindje.

De afgelopen jaren hebben we – zonder enige subsidie – de site Ouders Centraal onderhouden én (bijna) wekelijks een gratis nieuwsbrief verzorgd die door zo’n 3000 abonnees wordt gelezen. Vol met nieuws over ouders, ouderschap en ouderbegeleiding wat we overal vandaan haalden en op deze site bundelde. We hadden grotere plannen: maar corona en andere werkzaamheden – er moet gewoon brood op de plank – werkten niet mee.

Inmiddels hebben we ruim 1500 berichten op de site staan; hebben we zo’n 400 boeken getipt, heeft een aantal auteurs mooie artikelen en recensies voor ons geschreven, hielden we continue een agenda van interessante bijeenkomsten bij en verstuurden we zo’n 250 nieuwsbrieven.

We gaan ermee door, zij het in een iets lagere frequentie. Vanaf januari zul je niet meer elke donderdag een nieuwsbrief van Ouders Centraal ontvangen, maar zo eens in de drie, vier weken.

Tenslotte: mocht er iemand zijn die ons initiatief van Ouders Centraal wil overnemen, laat het ons weten.

Voor nu wensen we al onze abonnees fijne feestdagen en een mooi begin van 2023!

Jan de Graaf, Pepijn de Graaf en Louise van den Broek,
de mensen achter Ouders Centraal

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER