Tekening van gezin met pleegkind

Als een kind uit huis wordt geplaatst en in een pleeggezin, leefgroep of gezinshuis gaat wonen, blijven de ouders vaak achter. Zij vormen de blinde vlek van de huidige jeugdhulp. Een webinar geeft tips om vorm te geven aan de samenwerking met ouders van uithuisgeplaatste kinderen.

Voor een uithuisgeplaatst kind is het cruciaal dat de ouders betrokken blijven en dat zij een deel van de opvoeding voor hun rekening blijven nemen. In een webinar op 16 juni (start 10.00 uur) staat het samenwerken met ouders van uithuisgeplaatste kinderen centraal. Tijdens het webinar delen Martine Noordegraaf en Ellen Schep tips voor pleegouders, pedagogisch medewerkers en gezinshuisouders om de samenwerking met ouders vorm te geven. De tips zijn afkomstig van jongeren, ouders, pleegouders, gezinshuisouders en experts vanuit twee onderzoeken naar samenwerking tussen ouders en pleeg- en gezinshuisouders.

Aanmelden >>

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER