Onlangs bracht Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, het boek ‘Ouderbegeleiding aan gezinnen met een jong blind kind’ uit. Om geïnteresseerde professionals binnen en buiten de organisatie te laten delen in deze specifieke expertise is nu een digitale versie beschikbaar in de vorm van een toegankelijke pdf.

Het boek ‘Ouderbegeleiding’ is geschreven door orthopedagogen Irma Uijen de Kleijn en Marloes van Oort. Het is bedoeld voor professionals die betrokken zijn bij de begeleiding van gezinnen met een blind kind. Met de uitgave willen de auteurs aandacht vragen voor de interactie tussen begeleiders en ouders. Maar ook begeleiders inspireren en uitnodigen tot het verder ontwikkelen van een visie op de begeleiding van gezinnen met een jong blind kind, in de leeftijd van nul tot zes jaar. Dit doen de auteurs met een aantrekkelijke thematische opbouw, waarin steeds de ervaringen van ouders, inspiratie vanuit literatuur en kennis uit de praktijk terugkomen.

Het boek Ouderbegeleiding aan gezinnen met een jong blind kind is als toegankelijke pdf kosteloos aan te vragen in de Visio-webshop.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER