Vilans en het Nederlands Jeugd instituut (NJi) zoeken ouders die willen meewerken aan het verbeteren van de samenwerking tussen ouders, specialisten en andere professionals in de zorg. Doel van het initiatief is de zorg rondom kinderen beter te stroomlijnen.

Het project heet ‘Op weg naar integrale zorg en ondersteuning voor kinderen met een chronische aandoening en het gezin in de wijk en op school’. Het gaat om ouders van een kind met een chronische lichamelijke of psychische aandoening. Welke diagnose of zorgvraag speelt maakt niet uit. Wel moet men regelmatig te maken hebben met specialisten die vanuit het ziekenhuis, het revalidatiecentrum of een GGZ-instelling betrokken zijn bij de zorg voor hun kind. En daarnaast met professionals uit bijvoorbeeld het wijkteam, jeugdteam, onderwijs of opvang.

Ontwikkelgroep
De ouders die zich opgeven nemen samen met professionals deel aan een ontwikkelgroep. De ontwikkelgroep komt vanaf eind juni 2017 gedurende ruim een jaar naar verwachting acht keer bij elkaar. Zo’n twee uur per keer, op een centrale locatie in Utrecht. Per bijeenkomst ontvangt men een vergoeding van € 70,-. Ook de reiskosten worden vergoed. De inbreng dient enkel voor dit project, persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden op geen enkele manier openbaar gemaakt of anders benut dan voor dit project.

Doel
Input vanuit de ontwikkelgroep wordt gebruikt door Vilans en het NJi om een instrument te ontwikkelen om de samenwerking te stroomlijnen tussen alle betrokkenen rondom de zorg en begeleiding van kinderen met een intensieve zorgvraag. Eén van de onderdelen van het instrument zijn videoportretten van gezinnen, zodat professionals beter inzicht krijgen in de thuissituatie en beleving van gezinnen.

Aanmelden
ouders die willen meewerken, kunnen een mail sturen naar redactie@lotjeenco.nl. Er is plek voor twee à drie ouders. Vermeld naam en contactgegevens en omschrijf kort de gezinssituatie en motivatie om mee te doen. Aanmelden kan tot 15 mei. Wie zich heeft aangemeld ontvangt uiterlijk 26 mei een reactie. Voor meer informatie brengt de stichting Lotje&co ouders graag in contact met de projectleider van Vilans.

Lees ook hoe Anne en Vera actief meedenken over beleid en praktijk.

Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER