Wat te doen als je kind druk, onoplettend of impulsief gedrag vertoont? Onrustig, impulsief en onoplettend gedrag kan allerlei oorzaken en redenen hebben. Een nieuwe digitale brochure van de Landelijke Academische Werkplaats voor ADHD en Druk Gedrag helpt ouders op weg met verklaringen en adviezen.

ADHD (Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder ofwel Aandachtsdeficiëntie-/hyperactiviteitsstoornis) is geen verklaring voor het gedrag: een kind doet niet druk omdat hij ADHD heeft, maar ADHD geeft een naam aan onrustig, impulsief en onoplettend gedrag. Het wordt daarom ook wel een ‘gedragsbeschrijvende diagnose’ genoemd. Er kunnen dus allerlei, met elkaar samenhangende factoren in het kind en de omgeving zijn waardoor een kind onrustig, impulsief en onoplettend gedrag laat zien of waardoor de omgeving het gedrag eerder als problematisch ervaart.

Of het zinvol is om bij onrustig, impulsief en onoplettend gedrag van ADHD te spreken is voor elk kind anders. Het belangrijkste is dat er een helder en genuanceerd beeld is van de factoren die meespelen in het gedrag van het kind. De brochure ‘Onrustig, impulsief of onoplettend; ADHD of iets anders?’ geeft ouders adviezen hoe dan te handelen, al dan niet met inschakeling van de hulpverlening.

De brochure is in lijn met de zorgstandaard 2019 en is onder leiding van Monique Verburg (kinder- en jeugdpsychiater, GGZ centrum Wageningen) en Sanne te Meerman (socioloog, Druk & Dwars) en met medewerking van de leden van de werkgroep Voorlichting van de Landelijke Academische Werkplaats voor ADHD en Druk Gedrag tot stand gekomen.

Bekijk de digitale versie van de Brochure nu!

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER