Er is behoefte aan informatie op maat tijdens de zwangerschap. Veel zwangere vrouwen voelen zich onzeker of vragen zich bezorgd af of alles wel goed gaat met hun ongeboren kind. Daarom heeft Kind en Gezin in Vlaanderen voor zwangeren en ouders van jonge kinderen de online toepassing ‘Mijn Zwangerschap’ gelanceerd.

Zwangere vrouwen gaan vaker dan vroeger op consultatie bij een arts of vroedvrouw. Een studie door het Federaal Kenniscentrum van de Gezondheidszorg toont aan dat de helft van de Vlaamse vrouwen tijdens een normale zwangerschap 16 keer of meer langsgaat bij een huisarts, gynaecoloog of vroedvrouw. Normaal volstaan 10 consultaties bij het eerste kind en 7 vanaf het tweede.

Laagdrempelig en klantvriendelijk

Aanstaande ouders gaan ook steeds vaker op zoek naar informatie op het internet en ze gaan te rade bij andere ouders. Zo proberen ze zich voor te bereiden op het ouderschap. Dat is vaak de manier waarop ze in contact komen met Kind en Gezin. Op ‘Mijn Zwangerschap’ kan men voortaan op maat digitaal informatie terugvinden en dat op een laagdrempelige en klantvriendelijke manier.

Tijdslijn zwangerschap

Wanneer men een profiel aanmaakt met de bevallingsdatum op het platform, dan volgen week na week tips, weetjes en vooral heldere en correcte informatie en getuigenissen op maat.

“Met een tijdslijn die hun zwangerschap volgt, krijgen toekomstige mama’s en papa’s nuttige informatie van Kind en Gezin op maat. Hiermee zetten we een nieuwe stap in de online hulp”, aldus Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Naast de persoonlijke tijdslijn, staat er een overzicht van folders, brochures en checklists van Kind en Gezin voor toekomstige ouders. Die checklists zijn een handig geheugensteuntje. Wanneer ga je best op zoek naar kinderopvang? Hoe krijg je een kennismakingsgesprek met Kind en Gezin tijdens je zwangerschap? Wanneer moet je je werkgever inlichten? Hoe kan je je voorbereiden op de bevalling? Ouders kunnen ook zelf dingen aanvullen die ze niet uit het oog willen verliezen.

Integratie met ‘Uit in Vlaanderen’

Samen met ‘Uit in Vlaanderen’ biedt ‘Mijn zwangerschap’ via de woonplaats ook een leuk overzicht van activiteiten in de buurt. Alle aanbieders van activiteiten rond zwangerschap en geboorte kunnen hun activiteit op ‘Uit in Vlaanderen’ voorzien van de tag #kgzwanger. Zo zien (aanstaande) ouders in een oogopslag waar ze in hun buurt terechtkunnen. Kind en Gezin werkt samen met partners en organisaties die activiteiten aanbieden rond zwangerschap en geboorte om deze te voorzien van de tag.

Naar ‘Mijn zwangerschap‘ >>

Meer informatie over Kind en Gezin >>

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER