Tiener Triple P Online is een nieuw online programma over Positief Opvoeden. Zes modules bieden eenvoudige, praktische en effectieve handvatten bij veelvoorkomende opvoedvragen. Ouders van tieners kunnen de modules zelfstandig volgen. Gemeenten en organisaties voor jeugdgezondheidszorg, onderwijs en kinderopvang kunnen codes voor ouders inkopen.

Veel ouders hebben voorkeur voor online opvoedondersteuning. Triple P Online biedt hiervoor uitkomst. De modules bestaan uit korte filmpjes en oefeningen, die ouders zelfstandig kunnen doorlopen of in combinatie met ondersteuning door een professional. Het introduceert eenvoudige opvoedstrategieën om positief gedrag te stimuleren en ongewenst gedrag te voorkomen en ermee om te gaan als het zich voordoet. Ouders kunnen zo zelf bepalen waar, wanneer en in welk tempo zij het programma volgen. Ze kunnen de sessies van het programma volgen op een computer, tablet of smartphone en het programma is beschikbaar in verschillende talen. Hierdoor kunnen veel ouders worden bereikt, waaronder ouders die anders misschien niet worden bereikt.

Organisaties gebruiken Triple P Online op verschillende manieren: bijvoorbeeld om ouders te ondersteunen die op de wachtlijst staan, voor ouders die niet in de gelegenheid zijn om aanwezig te zijn bij face-to-face bijeenkomsten dan wel hier liever niet aan deelnemen.

Lees meer over Tiener Triple P Online >

Jonger kind? Bekijk dan de cursus Positief Opvoeden Online, voor ouders van peuters tot het basisschoolkind.
Wil je meer informatie als organisatie. Kijk dan op de site van Triple P

Goede resultaten

Onderzoek laat zien dat sociale-, emotionele- en gedragsproblemen bij kinderen afnemen als gevolg van de cursus. Ouders geven aan meer vertrouwen te hebben in het omgaan met ongewenst gedrag van kinderen. Ook ervaren ze minder stress, woede en conflicten over de opvoeding. Al na drie sessies zijn er significante gedragsveranderingen te zien. Verder heeft onderzoek aangetoond dat het programma ADHD-symptomen bij kleuters vermindert.

In het kort

Groot bereik: beschikbaar in verschillende talen, 24 uur per dag toegankelijk, bereikt ouders die je anders niet bereikt

  • Efficiënt: snel resultaat, kosteneffectief, helpt wachtlijsten verminderen en vermindert de druk op professionals
  • Het werkt: praktisch en concreet, ouders kunnen er direct mee aan de slag – met resultaat!

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER