Meer dan 400.000 ouders met psychische en/of verslavingsproblemen voeden hun kinderen op. KopOpOuders.nl van het Trimbos-instituut biedt hen en hun partners online ondersteuning. De vernieuwde site spreekt ouders op een ondersteunende, activerende en positieve manier aan over hulp bij het opvoeden van kinderen.

Op de vernieuwde website KopOpOuders.nl ligt minder nadruk dan voorheen op de mogelijke negatieve gevolgen voor hun kinderen. Ervaringsdeskundige ouders hebben aangegeven dat dit beangstigend en beschuldigend kan overkomen. Daarnaast is er op de website nu meer aandacht voor vragen en zorgen van partners.

Opvoedondersteuning

Ouders met psychische problemen zoals een depressie, angst of een verslaving lukt het soms niet om de kinderen de zorg en aandacht te geven die ze zouden willen geven. De kinderen van ouders met psychische problemen of een verslaving (KOPP/KOV-kinderen) lopen meer kans dan andere kinderen om op latere leeftijd ook een verslaving of mentale problemen te ontwikkelen.

Op KopOpOuders kunnen ouders met psychische of verslavingsproblemen terecht voor online opvoedondersteuning. Daar staan ervaringen en vragen van ouders met psychische of verslavingsproblemen én hun partners. Zo kan je lezen over de onzekerheden en zorgen waar ouders en partners dagelijks mee kunnen worstelen. Ook biedt KopOpOuders verschillende vormen van ondersteuning aan ouders en partners, zoals een gratis onlinecursus of anoniem e-mailcontact.

Bron: augeo.nl

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER