‘Goed voor jezelf zorgen als ouder’. Dat is de titel van het online magazine dat is uitgracht in het kader van de Week van de Opvoeding. Centraal staat positief opvoeden, één van de basisprincipes van Triple P. Lees in dit magazine verhalen van ouders en professionals uit heel Nederland.

Een greep uit de inhoud:

  • Wat zorgt er eigenlijk voor dat ouders en opvoeders zich goed voelen? En hoe kun je jouw welbevinden vergroten? Het Nederlands Jeugdinstituut deed hiernaar onderzoek Er worden 5 pijlers onderscheiden die het welbevinden van ouders beïnvloeden.
  • Eén van de basisprincipes van Positief Opvoeden is: goed voor jezelf zorgen. Ouderschap en opvoeding verlopen gemakkelijker als een ouder uitgerust en ontspannen bent. In de praktijk is dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe zorg je voor een goede balans bij het combineren van werk en gezin?
  • Onderzoek wijst uit dat vaders een belangrijke positieve bijdrage kunnen hebben in het leven en de ontwikkeling van hun kinderen. En, misschien nog wel belangrijker, dat het vaderschap voor veel vaders een belangrijke levensinvulling is.
  • Rebekka is jeugd- en gezinscoach bij Enver. Ze werkt bij een jeugdondersteuningsteam (JOT) in de gemeente Nissewaard en werkt bijna dagelijks met Triple P. ‘Zonder Triple P had ik het werken in deze sector denk ik niet volgehouden. Het geeft veel houvast en gezinnen zijn na afloop écht geholpen’, aldus een enthousiaste Rebekka.

Bekijk het online magazine >>

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER