De vraag naar gerichte en kwalitatief goede online scholing voor pleegouders is groeiende. Daarom hebben Augeo en Kinderpostzegels het initiatief genomen om een online pleegouderacademie op te zetten met e-learning voor pleegouders. Een eerste cursus over hechting en gedrag is positief ontvangen.

Er is een eerste e-learning cursus ontwikkeld over het onderwerp ‘Hechting en het gedrag van mijn pleegkind’. Zeven pleegzorgorganisaties hebben hier inhoudelijk aan bijgedragen, alsmede de Nederlandse Vereniging van Pleeggezinnen en Mobiel. De pleegouders die de cursus tot nu toe hebben gevolgd, beoordelen deze overwegend zeer positief. Zo geeft 75% de cursus een 8 of hoger en vindt 80% de cursus goed aansluiten bij de praktijk. 95% zou de online scholing aanbevelen aan andere pleegouders.

In 2017 wordt een tweede online cursus ontwikkeld, waarvoor het thema nog vastgesteld moet worden. De thema’s sluiten aan bij de inventarisatie van de scholingsbehoefte onder pleegouders, die is uitgevoerd in het kader van het project ‘Investeren in de kracht van pleegouders’. Deze inventarisatie is in opdracht van Kinderpostzegels uitgevoerd door de NVP en PIONN.

Deelname
Iedere pleegzorgorganisatie kan lid worden van Augeo academy voor een vast bedrag per jaar. Vervolgens kan men zelf aangesloten pleegouders uitnodigen om de online cursus(sen) te doen. Pleegouder kunnen ook zelf een cursus-licentie bestellen via de online catalogus van Augeo academy.

Klik hier voor meer informatie over de Augeo academy.

Informatie over pleegzorg staat in het Augeo magazine

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER