Kind speelt samen met moeder

Er is een grote vraag naar kwalitatief goede online scholing voor pleegouders waarmee zij zichzelf kunnen bijscholen: thuis, in hun eigen tijd en als het hen uitkomt. De online pleegouderacademie voorziet in deze behoefte.

De online pleegouderacademie is een initiatief van Augeo en Kinderpostzegels. Zeven pleegzorgorganisaties en Mobiel hebben hier inhoudelijk aan bijgedragen.

Hechting en contact met ouders

Op dit moment kunnen pleegouders twee e-learningcursussen volgen: ‘Hechting en het gedrag van mijn pleegkind’ en ‘Contact met ouders’. De twee cursusonderwerpen zijn gekozen op basis van de inventarisatie van de scholingsbehoefte onder pleegouders die is uitgevoerd in het kader van het project ‘Investeren in de kracht van pleegouders’. Deze inventarisatie is in opdracht van Kinderpostzegels uitgevoerd door de NVP en PIONN.

Opzet cursussen

Elke cursus begint met een hoofdmenu dat bestaat uit verschillende interessante thema’s of praktische casussen. Na hier een keus in te maken doorloop je een aantal pagina’s met informatie, videoverhalen van experts, pleegouders, ouders en pleegkinderen, vragen en opdrachten. Sommige pagina’s bevatten pdf-documenten die je kunt bekijken en links naar interessante websites. Elke cursus kan van a tot z doorlopen worden in twee tot vier uur, afhankelijk van het aantal documenten dat je bestudeert. Een pleegouder kan er ook voor kiezen om alleen die casussen en/of thema’s te volgen die voor hem of haar interessant zijn.

Deelnamemogelijkheden

Pleegouders kunnen de cursussen volgen via hun pleegzorgorganisatie of door de cursussen los te bestellen.

Pleegzorgorganisatie: Een pleegzorgorganisatie kan lid worden van Augeo academy voor een vast bedrag per jaar en kan dan zelf aangesloten pleegouders uitnodigen om de online cursus(sen) te doen.

Pleegouder: Als pleegouder kun je ook voor jezelf een cursus-licentie bestellen via de online catalogus van Augeo academy.

Zie voor meer informatie augeo.nl onder bestellen.

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER