Kennis over persoonlijke ervaringen en meningen van ouders is van belang om passend onderwijs op een goede manier aan te pakken. Hiertoe is een internationaal onderzoek gestart, waarbij ouders van kinderen van 3 tot en met 8 jaar worden opgeroepen hun mening te geven over onder meer de aandacht die hun kind krijgt en over de diversiteit in de klas.

De internationale wetenschappers doen onderzoek naar passend onderwijs in Nederland, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden.  Met het onderzoek willen zij komen tot voorstellen voor verbetering van passend onderwijs.

Kinderen verschillen in sociale en/of culturele achtergrond, in taal, geslacht, in capaciteiten of beperkingen en in de speciale hulp die ze nodig hebben. Passend onderwijs, een nieuwe ontwikkeling binnen het basisonderwijs, is erop gericht alle kinderen te laten voelen dat ze erbij horen en iedereen onderwijs te geven dat bij hem of haar past.

De onderzoekers willen graag meer zicht krijgen op:

  • hoe ouders de mate waarin hun kind erbij hoort en de toename van diversiteit in de klas ervaren
  • hoe zij tegen de manieren van lesgeven aankijken die erbij horen en diversiteit promoten.

In het kader van het onderzoek is een vragenlijst ontwikkeld en de onderzoekers hopen dat zoveel mogelijk ouders die willen invullen. Dat kost hen ongeveer 20 minuten.

Naar de vragenlijst >>

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER