Er is een nieuw steunpunt voor ouders van leerlingen met een beperking die vastlopen in het  regulier onderwijs. Voor praktische hulp om hindernissen te overwinnen kan men voortaan een beroep doen op het NSGK Steunpunt Onderwijs. Ook jongeren met een beperking die vastlopen in het reguliere onderwijs, kunnen bij het steunpunt terecht.

Ouders van leerlingen met een beperking lopen vaak tegen problemen aan. Het kost bijvoorbeeld moeite om aanpassingen en zorg te regelen op een reguliere school. Het Steunpunt Onderwijs is een nieuw project van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.

Concrete hulp
Het steunpunt bestaat uit José Smits en Jacqueline Schoonheim, experts op het gebied van inclusief onderwijs, die al vele ouders hebben bijgestaan. Ze bieden concrete hulp in de vorm van kennis en advies, bijvoorbeeld over wetten en verdragen: welke rechten heb je en hoe kun je daar een beroep op doen? Indien nodig kunnen ze verwijzen naar juridische ondersteuning.

Veel ouders raken de weg kwijt in de wirwar aan instanties en regelingen. Daarbij kan het Steunpunt eveneens de weg wijzen. Het Steunpunt kan helpen met het formuleren van een brief of met de voorbereiding van een gesprek met de school, de jeugdzorg of de gemeente. Ook helpt het Steunpunt ouders en leerlingen om hun vaardigheden en houding zodanig te versterken dat ze beter kunnen opkomen voor hun belang.

Ga naar NSGK Steunpunt Onderwijs

Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER