Iedere jongere komt in aanraking met drank en drugs. Experimenteren hoort erbij als je jong bent. Maar hoe kunnen ouders hun kind helpen zijn of haar grens aan te geven? Tijdens de ouderavond Onder Invloed houdt het acteursteam PlayBack ouders op een luchtige wijze een spiegel voor.

PlayBack begeleidt ouders in het voeren van een open gesprek en leert hen hoe ze afspraken kunnen maken en effectief met hun kind kunnen communiceren over alcohol- en drugsgebruik. Dit gebeurt aan de hand van herkenbare en soms humoristische scènes aan de keukentafel. Ook wordt tijdens deze ouderavond uitgebreid aandacht besteed aan de invloed van de alcoholwet op jongeren en hun opvoeding.

PlayBack maakt gebruik van ‘terugspeeltheater’. Een techniek waarbij scènes opnieuw gespeeld worden en ouders elkaar tips geven voor een goed gesprek met hun kind.

Samenwerking met professionals

Voor inleidingen bij deze ouderavond werkt PlayBack regelmatig samen met GGD’s, Centra voor Jeugd en Gezin en de Brijder Stichting.

Boeken of meer informatie?

Op de website van PlayBack staat meer informatie. Neem contact op met accountmanagers Marieke Boel of Yvonne Vlijm (tel: 020- 4862005 of info@tgplayback.nl).

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER