pleegkind

Er is veel onderzoek gedaan binnen pleegzorg. Via de pagina op de website van het NJi vind je voor verschillende thema’s de belangrijkste uitkomsten van deze onderzoeken. En daarbij een overzicht van de relevante onderzoeken.

Goede, duurzame pleegzorg vraagt om veel kennis en kunde van zowel de pleeggezinnen als de professionals die hen begeleiden en ondersteunen. Hetzelfde geldt voor beleidsmedewerkers bij gemeenten. Informatie over bijvoorbeeld een goede matching, de ontwikkeling van pleegkinderen en passende ondersteuning aan pleegouders kan helpen om de hulp zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de vraag van het kind en zijn ouders. En het kan helpen de continuïteit van de pleegzorgplaatsing te bevorderen.

Het overzicht van onderzoeken toont de kennis die beschikbaar is in Nederland en België. Het zijn onderzoeken van 2018 of later. Het overzicht bevat vooralsnog alleen kwantitatief of kwalitatief empirisch onderzoek en literatuurstudies zoals systematische reviews en meta-analyses. Praktijk gestuurd onderzoek zal later toegevoegd worden.

Naar de overzichtspagina >>

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER