tienermoeder met peuter op de arm

MBT-Parents is een preventieve behandeling voor (tiener)ouders met borderline problematiek en hun kind van 0 tot 5 jaar. MBT-P heeft als doel hechtingsproblemen bij het kind te voorkomen. De behandeling richt zich op de interactie tussen de ouder en het jonge kind.

Er blijkt een verband te zijn tussen hoe iemand vroeger gehecht is aan de ouders/verzorgers in de jeugd en het ontwikkelen van borderlineproblematiek op latere leeftijd. Als een kind zich veilig kan hechten aan de ouder(s) dan is de kans op het ontwikkelen van borderlineproblematiek op latere leeftijd kleiner. Bij borderlineproblematiek is er een kans op stemmingswisselingen en depressieve gevoelens; deze kunnen van invloed zijn op de interactie met het jonge kind. Hierdoor is er een risico dat je kind ook borderlineproblemen krijgt op latere leeftijd. De preventieve behandeling MBT-Parents (MBT-P) kan dit voorkomen.

Gevoel en gedrag

MBT-P leert de jonge ouder na te denken over het eigen gevoel en gedrag en wat dit betekent in het contact met het kind. MBT-P kan worden uitgevoerd als losstaande behandeling of kan worden gekoppeld aan een behandeling van de ouder met Mentalization Based Treatment. MBT-P is mogelijk als losse behandeling of kan zijn gekoppeld aan een eigen MBT-behandeling. De behandeling richt zich op de interactie tussen de ouder en het jonge kind. Het leert de ouder na te denken over het eigen gevoel en gedrag en wat dit betekent voor het contact met hun kindje. Men leert hoe anders kan worden gereageerd dan wat men gewend was te doen, waardoor kinderen veilig kunnen opgroeien.

Ambulante behandeling

MBT-P is een ambulante behandeling bij de Viersprong in Bergen op Zoom. Ouders hebben gesprekken met een MBT-P therapeut en brengen hun jonge kinderen hierbij mee.

MBT-P is mogelijk als losse behandeling of kan zijn gekoppeld aan een behandeling van de ouder met Mentalization Based Treatment.

Bron: deviersprong.nl

MBT-Parents een preventieve behandeling om hechting te stimuleren

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER