De nieuwe website ‘Kansenvoorallekinderen.nl’, gelanceerd door staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken), geeft een overzicht van voorzieningen voor arme kinderen zodat zij kunnen deelnemen aan muziekles, andere culturele activiteiten en sport. Ook hulpverleners kunnen iets doen voor kinderen in armoede.

“Ouders en hulpverleners kunnen kinderen veel gemakkelijker helpen nu deze website er is. Elk kind moet de kans hebben om mee te doen”, aldus Klijnsma. De website, een initiatief van Leergeld Nederland, Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp, is bedoeld voor alle kinderen in Nederland uit gezinnen die het financieel krap hebben.

1 op 8 groeit op in armoede

Schoolreisjes, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een dagje uit. Het lijkt zo gewoon dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan dit betalen. 1 op de 8 kinderen groeit namelijk op in armoede. Voor de toekomst van het kind, het gezin en uiteindelijk ook de samenleving is het heel belangrijk dat ieder kind de kans krijgt om mee te doen met leeftijdsgenoten. Daarom slaan Leergeld Nederland, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp met dit initiatief de handen ineen.

Structureel 100 miljoen extra

Het kabinet trekt per 2017 structureel 100 miljoen extra uit voor kinderen die opgroeien in armere gezinnen. Hiervan gaat 85 miljoen naar de gemeenten en 10 miljoen naar de vier organisaties. De vier organisaties willen er via een intensieve samenwerking met elkaar en met gemeenten voor zorgen dat ook deze kinderen kunnen meedoen. De initiatiefnemers bieden voorzieningen op het gebied van educatie, sport, cultuur, verjaardag, recreatie en overige zaken. Door het combineren van zowel hun voorzieningenaanbod als methodieken én de inzet van private middelen kunnen zij meer kinderen beter ondersteunen. Sleutelwoorden daarbij zijn laagdrempelig, snel en maatwerk bieden.

Meer weten?

Ga naar kansenvoorallekinderen.nl of kijk voor achtergrondinformatie op de VNG-website.

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER