Sophi is een nieuw digitaal platform voor ouders van kinderen met een verstandelijke beperking. Een ontmoetingsplek waar ook informatie, tips, adviezen en concrete hulp zijn te vinden. Niet alleen van die andere ouders, maar ook van vakprofessionals.

Sophi is een initiatief van Philadelphia Zorg, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Philadelphia wil dat zij het beste uit zichzelf halen en gelukkig zijn. Dat gaat verder dan het leveren van zorg en begeleiding alleen. Philadelphia wil er aan bijdragen door ook rekening te houden met het leven dat mensen leiden als zij niet aan onze zorg zijn toevertrouwd. Door hun netwerk te versterken en dat netwerk bij te staan. Met dat idee is Sophi ontstaan.

Ontmoetingsplek

Sophi is een digitale ontmoetingsplek voor ouders en verwanten, met inhoudelijke bijdragen door de vakprofessionals van Philadelphia. Doel van het platform is iets aan te vullen, iets bij te dragen aan alle eigen kennis en ervaring van ouders en verwanten van kinderen met een beperking. Nu met name over de situatie als gevolg van de coronacrisis, maar binnenkort op veel meer onderwerpen. Alles op het gebied van de zorg, het vinden van een weg in het doolhof van wetten en regels, geldzaken en hulpmiddelen, onderwijs en ontspanning en ga zo maar door.

Werk in uitvoering

Het oorspronkelijke idee was om rond de zomer ‘live’ te gaan met Sophi. Als gevolg van de coronacrisis is dit vervroegd. De komende maanden wordt het platform uitgebreid met extra onderwerpen en thema’s.

Het adres is: www.sophi.online

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER