‘Is een vrouw geschikter om jonge kinderen op te voeden dan een man?’ In een videocollege beantwoordt dr. Nicole Lucassen, gezinspedagoog aan de Erasmus Universiteit,  deze vraag. Zij doet dit aan de hand van de concepten sensitief ouderschap en gehechtheid.

Mannen zorgen voor de inkomsten en vrouwen voeden de kinderen op. Hoewel de maatschappij steeds meer verandert, is de rol van vader en moeder vaak nog duidelijk verschillend. In dit college laat Nicole Lucassen zien waar deze verschillen vandaan komen en hoe je je als man kunt voorbereiden op het naderende vaderschap.

Over de rolverdeling bestaan in de samenleving veel misverstanden. Onderzoek van Lucassen toont echter aan dat zowel vaders als moeder sensitief ouderschap kunnen laten zien. Beiden kunnen ook een primaire gehechtheidsfiguur zijn. In haar college gaat zij hier nader op in. Lucassen legt verder aan de hand van de gezinssysteemtheorie uit hoe belangrijk samenwerking tussen de ouders is.

Haar conclusie: Laten we ouders zien als een team met elk hun unieke bijdrage en hun unieke relatie met het kind.

De video staat op YouTube, klik hier.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER