Onlangs bereikte ons het droevige bericht dat dr. Alice van der Pas is overleden. Zij is degene die het begeleiden van ouders in Nederland heeft verheven tot een aparte discipline en het denken over ouderschap heeft aangescherpt.

Haar boeken over de psychologie van het ouderschap en methodische ouderbegeleiding zouden bij iedere hulpverlener en ieder wijkteam op de plank moeten staan en vooral worden gelezen! Ook stond Alice aan de wieg van het blad Ouderschapskennis, waarin zij in gedegen artikelen haar theorie uiteenzette en ondersteunde met praktijkervaringen. Op die manier heeft zij  vele collega’s geïnspireerd.

Alice is een vrouw die je, als je haar gekend hebt, niet snel zult vergeten. Met haar scherpe pen en haar scherpe blik hield ze je op de rit. Een paar jaar geleden heeft ze voor Vakblad Vroeg een artikel geschreven, getiteld Hoe ervaart een ouder vroeghulp? De boodschap is helder: Neem ouderbegeleiding serieus!

Nu is zij er niet meer, maar haar gedachtengoed zal overeind blijven. Daar ben ik zeker van! Als Ouders Centraal zullen we daar ons steentje aan bijdragen.

Louise van den Broek,
Coördinator Ouders Centraal

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER