moeder met dochtertje

Nederland is een van de rijkste landen ter wereld. Toch leeft een op de negen kinderen in armoede. In 2020 organiseert de Publieksacademie Kinderarmoede een serie regionale bijeenkomsten door het hele land.

Het doel is om – op lokaal niveau – het thema kinderarmoede bespreekbaar te maken en de krachten te bundelen om er samen iets aan te doen. Gemeenten, scholen, maatschappelijke organisaties, bedrijven tot inwoners zelf. Allemaal kunnen ze bijdragen. Zeg jij ook nee tegen kinderarmoede? Kom dan naar een bijeenkomst in jouw buurt en draag bij aan een stukje van de oplossing. Deelname is gratis.

Wat en hoe?

Geen editie van de Publieksacademie Kinderarmoede is hetzelfde. Wel is zeker dat de bijeenkomst bol staat van relevante ervaringen, inzichten, inspiratie en dialoog. Vaste ingrediënten zijn:

  • Verhalen van ervaringsdeskundigen in (kinder)armoede
  • Up-to-date onderzoek/kennis (Lectoraat Armoede, Hogeschool Amsterdam)
  • Praktijkvoorbeelden en kinderen aan het woord (video)
  • Ruimte voor lokale aanpak kinderarmoede en regiospecifieke problemen
  • Thematisch inzoomen (gezondheid, woningbouw, schulden, e.d.)
  • Forumdiscussie met prominenten, speakerscorner en gesprek met de zaal
  • Wat we kunnen doen: ideeën, samenwerken, stukjes van oplossingen
  • Presentatie in handen van Marijke Roskam (bekend van BNR)
  • Muzikaal intermezzo/afsluiting door stand-up musician Bart Kiers
  • Afsluiting van lokale bewustwordingscampagne door DPG Media

Voor wie?

Alle (regionale) edities van de Publieksacademie Kinderarmoede zijn vrij toegankelijk voor een breed publiek. Bewoners, professionals die betrokken zijn bij de problematiek en andere geïnteresseerden uit de wereld van jeugd, gezin, zorg, gezondheid, welzijn, werk en onderwijs zijn van harte welkom. Deelname is gratis. Je moet je wel even inschrijven. Afhankelijk van de regio/locatie is er plek voor maximaal 200 tot 1.000 bezoekers.

Initiatiefnemers

De Publieksacademie Kinderarmoede is een initiatief van de Alliantie Kinderarmoede, NDC Mediagroep, DPG Media en Divosa, met vaste medewerking van het Lectoraat Armoede van de Hogeschool Amsterdam.

In de regionale edities werken we nauw samen met lokale partners en belanghebbenden. Zoals gemeenten, welzijnsorganisaties en de GGD. Samen zijn we verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van een aansprekend en vrij toegankelijk programma.

Overzicht bijeenkomsten >

Bron: publieksacademie.alliantiekinderarmoede.nl

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER