Het Groningse Vroeg Erbij Team

‘Praten met ouders maakt hulpverlening effectiever’. Dat is het advies van het Groningse Vroeg Erbij Team voor integrale vroeghulp voor kinderen van 0 tot 12 jaar met een vermoedelijke ontwikkelingsachterstand en/of gedragsproblemen.

Op het Platform Integrale Specialistische Jeugdhulp verzamelt het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) samen met Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie goede voorbeelden uit de praktijk. Een daarvan is van Integrale Vroeghulp Groningen. Het advies van dit multidisciplinaire expertiseteam luidt als volgt: praat mét ouders in plaats van óver ouders. Voor hen zijn ouders belangrijke en vanzelfsprekende gesprekspartners.

Meerwaarde

Belangrijk is de samenwerkingsrelatie die je met ouders hebt. Bij die samenwerking met ouders is transparantie nadrukkelijk een belangrijk onderdeel. Met ouders praten in plaats van over ouders. Je merkt weleens dat men denkt dat je eigenlijk dingen moet voorbespreken voordat je ze met ouders bespreekt. Dat is onterecht. Door alles samen met ouders te bespreken, kom je veel sneller tot de kern van wat er nodig is. Ook ontstaat er meer draagvlak voor het vervolgtraject waardoor de kans van slagen groter wordt.

Praktijkvoorbeeld uitgelicht

Waarom is dit een goed voorbeeld?

Betrokken partijen

Het aanbod

Leidende principes

Werkzame factoren

Dit willen we graag over ons aanbod delen met collega’s

Wat zijn nog lastige vraagstukken?

Wilt u meer weten?

Bron: nji.nl

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER