De zoon van Hester van der Lugt kwam levenloos ter wereld. Hij werd gereanimeerd en hield er ernstige motorische beperkingen aan over. In een podcast vertelt Hester over het levend verlies dat zij en haar inmiddels 21-jarige zoon ervaren.

Hester’s zoon kan zijn rolstoel bedienen maar is verder fysiek totaal afhankelijk van anderen. Met zijn verstand is niets mis. De podcast verhaalt over Hester’s geloof en haar inspanningen om haar zoon een zelfstandig leven te laten leiden, de kloof tussen het leven met een gehandicapt kind en het ‘ gewone leven’ en het gevoel dat ze niet steeds over haar verdriet tegen anderen mag beginnen. En een verhaal over kracht en trots.

Beluister de podcast van Hester >>

Serie podcasts

Het verhaal van Hester maakt onderdeel uit een serie podcasts over terugkerende gevoelens van verdriet en rouw bij ouders van een kind met een beperking of chronische aandoening.

Verschenen in deze reeks zijn inmiddels ook een bijdrage van Manu Keirse. In zijn aflevering geeft hij antwoord op vragen als: waarom krijgt levend verlies zo moeilijk voet aan de grond, waarom lijkt de ene ouder er meer last van te hebben dan de andere en hoe kan de omgeving steun bieden?

Verder is er een podcast van Edith Raap en Odet Stabel maken een podcastserie over levend verlies. Hieronder een korte introductie podcast. Zij spreken met ouders en hulpverleners en proberen een brug tussen hen te slaan. Hoe ervaren ouders levend verlies en hoe kunnen hulpverleners ouders ondersteunen.

Naar de pocastseriew >>

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER