Familiesocioloog dr. Anne-Rigt Poortman

Anne-Rigt Poortman is benoemd tot hoogleraar ‘Family diversity and life course outcomes’. Deze leerstoel gaat de gezinsdiversiteit na een scheiding in kaart brengen. Ook vindt onderzoek plaats naar onder meer de invloed van verschillende gezinsvormen op het opgroeiende kind.

Na een echtscheiding is het goed mogelijk dat een kind twee huizen heeft. En als een ouder vervolgens een nieuwe partner krijgt, wijzigt de gezinsvorm weer. Met haar leerstoel wil Poortman zicht krijgen op deze gezinsdiversiteit. Ook wil ze weten wat voor een invloed deze uiteenlopende gezinsvormen hebben op het welzijn van de kinderen, en hun ouders. Poortman gaat hiertoe samenwerken met nationale en internationale wetenschappers uit verschillende disciplines, met het CBS, en met professionals en beleidsmakers die werken met gescheiden gezinnen.

Poortman is als universitair hoofddocent bij de vakgroep Sociologie al langer werkzaam aan de Universiteit Utrecht,. Zij is gespecialiseerd op het gebied van de familiesociologie en sociale demografie. Poortman houdt zich in haar onderzoek vooral bezig met (echt)scheiding, nieuwe relatievormen en juridische aspecten van partnerrelaties.

Bron: uu.nl

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER