Het Expertisecentrum K I N D, ouder en detentie is officieel geopend.  De netwerkorganisatie informeert en adviseert kinderen met een gedetineerde ouder en hun sociale netwerk.

In Nederland zijn er 25.000 kinderen met een gedetineerde ouder. Als kind, maar ook als achterblijvende moeder, vader of verzorger, weet je vaak niet wat je overkomt. Je bevindt je middenin een lastig en juridisch proces waar je vaak niets van af weet. Ook professionals zoals leraren, maatschappelijk werkers of gevangenbewaarders hebben vaak vragen over hoe je kinderen het beste kunt ondersteunen. Het is van belang dat er een plek is waar iedereen zijn vragen kan stellen. K I N D voorziet hierin.

Over K I N D

Expertisecentrum K I N D is een verzameling van professionals, kennis en netwerken. Alle vragen van en over kinderen met een (ex-) gedetineerde ouder kunnen aan het platform gesteld worden.

K I N D verricht praktijkgericht onderzoek en biedt daarbij training en scholing aan formele en informele hulpverleners die te maken hebben met kinderen met een ouder in detentie. Ingezet wordt op  een krachtgerichte aanpak.

Het Expertisecentrum KIND is bereikbaar op:
tel:     0800-KIND000 (0800-5463000) tijdens kantooruren
email: info@expertisecentrumkind.nl  
wwwwww.expertisecentrumkind.nl

Filmpje ‘Mijn ouder zit in de gevangenis’

Ook Dienst Justitiële Inrichtingen speelt in op een veelgestelde vragen van deze kinderen. “Hoe ziet de gevangenis eruit? Hoe leeft mijn vader of moeder daar? En hoe kan ik in de gevangenis op bezoek gaan?”

Om hier antwoord op te geven, maakte DJI speciaal voor die kinderen een filmpje dat laat zien hoe zij op bezoek kunnen gaan bij hun ouder in de gevangenis. Monique Schippers, divisiedirecteur Gevangeniswezen en Vreemdelingenbewaring , presenteerde dit filmpje gister tijdens de opening van het Expertisecentrum.

Het filmpje is te bekijken op de website van DJI.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER