Gedoe om kind bij scheiding
Bird nesting bij scheiding

Bird nesting. Deze twee woorden staan voor een andere manier van wonen na scheiding: niet het kind, maar de ouder wisselt van huis. Kinderen hebben op deze manier naar omstandigheden weinig veranderingen te ervaren.

Vaak ontstaat er bij een scheiding een tussenperiode. In die periode wonen beide ouders nog in hetzelfde huis. Of er wordt een andere tijdelijke woning voor erbij gevonden. Sommige ouders kiezen ervoor om dan direct een verdeling van de zorg- en opvoedingstaken te maken. Maar men kan er ook voor kiezen om de kinderen in de ‘oude’ woning te laten en zelf in en uit te vliegen. Vandaar de term ‘bird nesting’: als vogels die voor hun nest zorgen. De ene week is de ene ouder bij de kinderen en de andere week de andere ouder. Bird nesting komt tegemoet aan het behouden van het oude (t)huis).

Inleven

Bird nesting kan als tussenperiode heel goed werken. De kinderen wennen dan fasegewijs aan de scheiding en de nieuwe regelingen eromheen. Pas als er de ouders definitief besloten hebben waar zij willen of kunnen gaan wonen en deze huizen ook al klaar zijn om naartoe te verhuizen, breekt de nieuwe fase voor de kinderen aan. Het leerzame is dat de ouders zelf ervaren wat het betekent om steeds van huis te moeten wisselen. Je leeft je vanzelf in de toekomstige ervaring van je kinderen in.

>> Lees verder op kiind.nl

>> Zie ook echtscheiding-wijzer.nl

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER