Voert u vaak gesprekken over opgroeien en opvoeden met laaggeletterde ouders? Dan kunt u nu gebruiken maken van een pakket afbeeldingen gericht op deze specifieke doelgroep.

De afbeeldingen zijn gemaakt door het Nederlands Jeugdinstituut in samenwerking met Stichting Kinderpostzegels Nederland. Door te werken met afbeeldingen over opgroeien en opvoeden, begrijpen ouders beter wat u bedoelt én het bevordert de wederzijdse communicatie. Van de meeste voorkomende alledaagse opvoedsituaties zijn afbeeldingen gemaakt. De situaties zijn herkenbaar voor alle ouders. De humor en de positieve insteek zorgen voor open communicatie.

Voor welke ouders?

Het materiaal richt zich vooral op ouders die de Nederlandse taal niet of onvoldoende machtig zijn en kinderen hebben tot de leeftijd van zes jaar. Natuurlijk kan het beeldmateriaal ook door andere ouders gebruikt worden. Immers, een ouder die hoort én ziet, onthoudt informatie beter.

Wat is het?

Het pakket ‘Opgroeien en opvoeden in beeld’ bestaat uit:
– Een tafelboek met 179 sheets.
– Een handleiding voor professionals voor het gebruik van het materiaal.
– Een insteekmap

Inhoud

De onderwerpen die aan bod komen zijn:
– Ontwikkeling van kinderen
– Opvoedsituaties en opvoedvaardigheden
– Ouder-kindinteractie: jij en je kind
– Ouderschap: jij als ouder
– Kindercentrum en basisschool

Bestellen

Via de NJI-website bestelt u het volledige pakket.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER