Jaarlijks hebben 577.000 kinderen te maken met een ouder met psychische en/of verslavingsproblemen. Kopstoring.nl biedt jongeren van 16 tot en met 25 jaar al jarenlang informatie en ondersteuning om met deze situatie om te gaan. De naam Kopstoring was echter niet meer passend bij het aanbod. Daarom heet het project vanaf nu KOPPsupport. Ook de website is vernieuwd.

De problemen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen kunnen ook gevolgen hebben voor de jongeren zelf. De nieuwe site straalt uit dat het heel normaal is af en toe support nodig te hebben.

Naast de nieuwe vormgeving van de website is ook de informatie vernieuwd. Dit is gedaan in samenwerking met de jongeren zelf en de professionals die met hen werken. De nieuwe website is nog meer gericht op erkenning en herkenning. Zo deelt een aantal jongvolwassen hun ervaringen op de website. Deze verhalen laten andere jongeren zien dat ze niet de enige zijn en dat het heel goed is om hulp te vragen. Daarnaast staat er informatie over specifieke problemen die deze jongeren kunnen ervaren.

Het adres van de site is: www.koppsupport.nl

Bron: trimbos.nl

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER