homopaar met kind

Het maakt voor de gender- en seksuele ontwikkeling van een kind niet uit of de ouders homo zijn of niet. Jongetjes hebben een voorkeur voor autootjes en wat ruwere spelletjes, meisjes grijpen naar Barbie en doen het iets voorzichtiger aan tijdens het spel.

Dat is de uitkomst van een studie door de University of Kentucky in de VS onder 106 ouderparen, waarover faqt.nl bericht. Daaronder zowel traditionele paren (man/vrouw) als homo’s en lesbiennes. De onderzoekers keken op verschillende momenten in de kindertijd naar het speelgoed dat kinderen gebruikten en de manier waarop ze speelden. Ook werden de ouders uitgebreid bevraagd over de gewoontes van het kind.

Genderconform

De kinderen gedragen zich ‘genderconform’. Meisjes zijn meisjes. Geef je ze de keus tussen een kiepwagen en een pop met lange haren, dan gaan ze voor het laatste. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar die zijn er bij hetero-ouders ook. Er zijn zelfs geen rolmodellen nodig. Jongetjes die bij twee vrouwen opgroeien, weten instinctief op driejarige leeftijd al hoe jongetjes zich gedragen. Zij willen die kiepwagen juist wel hebben, ook zonder dat iemand het ze vertelt dat het hoort.

Meer zelfbewustheid

Het bevestigt andere studies naar dit onderwerp. Een recent onderzoek van de Duitse Universität Bamberg toonde aan dat homo-ouders geen negatieve effecten hebben op de geestelijke ontwikkeling van kinderen. Integendeel, er zijn aanwijzingen dat ze kinderen een iets groter gevoel van zelfbewustheid meegeven. Kinderen van ouders van hetzelfde geslacht zouden ook iets autonomer zijn dan leeftijdgenootjes uit gewone gezinnen.

Bron: faqt.nl

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER