Als een kind psychische problemen heeft, komt er een hoop op ouders af. Waar kunnen zij met zorgen en vragen terecht? Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie maakt ouders online wegwijs met een nieuw aanbod. Met betrouwbare kennis, praktische handvatten en ervaringen van andere ouders.

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie heeft veel contact met ervaringsdeskundige ouders en jongeren. Hieruit blijkt dat veel ouders behoefte hebben aan ondersteuning rondom de psychische problemen van hun kind. Bijvoorbeeld bij het organiseren van zorg, of om ervaringen uit te wisselen met andere ouders die hetzelfde meemaken. Professionals kunnen ouders doorverwijzen naar de informatie, of deze samen met hen doornemen.

Antwoorden op echte vragen

Het kenniscentrum maakt ouders online wegwijs, met een nieuw, toegankelijk aanbod op basis van veel gestelde vragen uit het echte leven. Om ouders hulp en steun te bieden bij de zorg voor hun kind én voor zichzelf. Het centrum ontwikkelde het nieuwe kennisaanbod samen met een panel van ervaringsdeskundige ouders en experts; het aanbod is samengesteld met ervaringsdeskundigen en experts van belangenverenigingen NVA en Balans, het Vroeg Erbij Team, iHUB, de Opvoedpoli en MOC ‘t Kabouterhuis.

Kennis, tips en ervaringen

Ouders vinden bij het Kenniscentrum begrijpelijke kennis over verschillende psychische klachten, en praktische tips. Bijvoorbeeld voor waar je terecht kunt voor hulp en ondersteuning, of hoe je een gesprek met een hulpverlener kunt voorbereiden. Ook vind je er het ervaringsverhaal van Bianca, over de lange zoektocht naar hulp voor haar zoon. En links naar andere handige websites voor meer informatie, opvoedtips en lotgenotencontact.

Naar de website van het kenniscentrum >>

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER