De ‘Persoonlijke Ouderschapsbelofte’ is een kant-en-klaar en handzaam boekje dat helemaal is gericht op jonge ouders, met ruimte om zelf afspraken vast te leggen. Het boekje is voorbereid om af te maken met een gemeente-logo, waarbij ook ruimte is voor logo’s van samenwerkingspartners.

Veel ouders zijn niet goed voorbereid op de komst van een kind, en dit leidt nog altijd tot een alarmerend hoog percentage scheidingen. Kinderen zijn hier veel te vaak de dupe van, met hoge kosten voor de maatschappij, en emotionele schade voor zowel de ouders als de kinderen. Popelier Opleiding en Begeleiding heeft nu in samenwerking met uitgeverij Pica een ‘meegeefboekje’ voor jonge ouders gemaakt. Het is een kant-en-klaar boekje dat (aanstaande) ouders helpt bij het ouderschap. Samen nadenken over wat je gaat doen als de baby er is, en hoe je dat gaat aanpakken. En dit ook samen vastleggen!

In het boekje is aandacht voor zaken als opvoeden, aanwezigheid, veiligheid, partnerrelatie, onderwijs enzovoort. Het boekje is samengesteld vanuit de ervaringen rondom trainingen aan jeugd- en gezinsprofessionals van gemeenten en jeugdinstellingen in heel Nederland.

In de gemeenten Zoetermeer en Helmond wordt inmiddels gewerkt met het meegeefboekje Persoonlijke Ouderschapsbelofte, waar het deel uitmaakt van het informatiepakket/de geboortekoffer aan jonge ouders.

Lees verder op popelieropleidingen.nl >

Download pdf meegeefboekje >

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER