‘Jij bent mooi’ is de titel van het nieuwe nummer van K3. Met dit nummer wil K3 de zoektocht naar pleeggezinnen een steun in de rug geven. Het initiatief markeert de aftrap van een wervingscampagne.

Studio 100 en Pleegzorg Nederland lanceren een opmerkelijke samenwerking. Onder de noemer ‘Studio100steboven’ wil Studio 100 helpen om pleegzorg in de kijker te zetten, De kick-off is de lancering van het pleegzorgnummer ‘Jij bent mooi’ van K3.

Jij bent mooi

K3 legt uit waarom dit nummer een pleegzorgnummer wordt. Hanne: “Pleegkinderen groeien op in een ander gezin en voelen zich daardoor soms een beetje anders dan andere kinderen.” Marthe: “Met dit nummer Jij bent mooi willen we laten weten dat dat helemaal niet hoeft en dat elk kind er mag zijn. Een boodschap die versterkt wordt omdat zowel ouders als pleegouders van pleegkinderen meedansen in de clip.” Klaasje: “Allemaal willen ze vertellen dat ze hun (pleeg)kind gewoon héél graag zien!”

De clip bij het nummer is opgenomen met 40 pleegkinderen en 20 (pleeg)ouders uit België & Nederland. De single is vanaf 18 december te beluisteren en de clip met daarin de verschillende pleeggezinnen is vanaf 20 december te zien.

Studio100steboven

“In het verhaal van Studio 100 staan kinderen altijd centraal”, zegt Anja Van Mensel, CEO van Studio 100. “We hopen dat we door onze verhalen en figuren de kindertijd van elk kind een stukje onvergetelijker maken. Maar hoewel elk kind kostbaar is, niet bij iedereen loopt alles even vlot. Net daarom bleef het verhaal van pleegzorg ons beklijven. Met Studio100steboven willen we iets betekenen voor kinderen die door een moeilijke thuissituatie voor korte of langere tijd een ander gezin nodig hebben. Daarom engageren we ons om Pleegzorg te ondersteunen en in de kijker te zetten.”

Waardevol gebaar

“Wanneer pleegkinderen in een pleeggezin gaan wonen, moeten ze alles achterlaten wat voor hen vertrouwd aanvoelt”, zegt Esther Overweter, portefeuillehouder pleegzorg van Jeugdzorg Nederland. “Hun wereld wordt letterlijk ondersteboven gedraaid. In een pleeggezin moeten ze zich aanpassen aan nieuwe regels en andere gewoonten. Dat is voor een kind niet altijd even gemakkelijk. Dan kunnen vertrouwde Studio 100-figuren als Bumba, Maya De Bij, Wicky de Viking, Kabouter Plop of K3 een cruciale rol spelen: dezelfde magische personages, verhalen of liedjes zien ze ook in het pleeggezin terug. Dat Studio 100 zich nu wil inzetten om samen op zoek te gaan naar nieuwe pleeggezinnen, vinden we een ongelooflijk waardevol gebaar.”

Pleeggezinnen gezocht!

Pleegzorg Nederland zoekt 3.500 nieuwe pleeggezinnen die zich willen openstellen om kinderen kort, lang of af en toe een weekend op te vangen in hun gezin. Er is een informatiepakket beschikbaar voor belangstellenden.

Bron: pleegzorg.nl

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER