Janine Benjamins, arts Maatschappij en Gezondheid, is de winnares van de Flora van Laar-prijs 2021. Haar onderzoek richt zich onder meer op de regie die ouders en jongeren ervaren. Daarbij heeft zij ook oog voor de meerwaarde van samenwerking met andere zorgverlenende organisaties.

Janine Benjamins werkt als beleidsadviseur bij Icare Jeugdgezondheidszorg (JGZ) en de Centra Jeugd en Gezin Noord-Veluwe. Ze doet sinds februari 2019 promotieonderzoek bij de WUR. Benjamins onderzoek is zeer relevant voor de jeugdgezondheid en natuurlijk vooral voor de cliënten: de kinderen en hun ouders. Daarnaast betreft het bovendien actueel onderzoek en richt het zich ook sterk op toepasbaarheid binnen de JGZ.

Janine motiveert andere professionals in de JGZ om haar pad te volgen en ook wetenschappelijk bij te dragen aan steeds betere zorg voor jeugd.

De jury adviseert Benjamins om deze prijs als een aanmoediging te beschouwen en haar werk voort te zetten richting PhD. 

Over de Flora van Laar-prijs

De Stichting Flora van Laar Fonds stimuleert jong talent en vernieuwend onderzoek voor de jeugdgezondheidszorg. Daartoe reikt zij elke twee jaar een prijs uit (een beeldje en geldbedrag van 750,-), waaraan de naam van Flora van Laar is verbonden.

Flora van Laar (1925-2001) was jarenlang cursusleider jeugdgezondheidszorg in Leiden, eerst bij het voormalige NIPG (Nederlands Instituut Preventieve Geneeskunde), later bij TNO. Zij droeg zorg voor een gedegen wetenschappelijke opleiding van jeugdartsen en stimuleerde haar cursisten om goed en vernieuwend onderzoek op te zetten. Vele van de nu werkzame jeugdartsen bewaren goede herinneringen aan haar.

Leden van de jury van de Flora van Laar-prijs zijn: Marlou de Kroon, Jeroen de Wilde en Babette Diepeveen.

Bron: ajnjeugdartsen.nl

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER