vader en moeder knuffelen kind

Wat zijn eigenlijk de behoeften van ouders van nu? Deze vraag houdt JGZ-organisaties bezig, zo blijkt uit de inventarisatieronde ‘Aansluiten bij ouders’ die het NCJ eind 2017 hield.

Investeren in ouders draagt bij aan een gezonde, veilige en kansrijke ontwikkeling van kinderen. Om goed aan te kunnen sluiten bij ouders is het nodig inzicht te hebben in hun leefwereld. Het blijkt echter lastig om een volledig antwoord te geven op de vraag: wat is de leefwereld van ouders van nu?

Maatschappelijke trends

Onder invloed van demografische en economische ontwikkelingen zijn de behoeften van ouders van nu anders dan decennia geleden. Ook maatschappelijke trends zoals een toenemende individualisering en digitalisering beïnvloeden de leefwereld van gezinnen.

Inzicht in behoeften ouders

Het NCJ heeft getracht om JGZ-professionals inzicht te geven in de behoeften van ouders door een eerste beeld te schetsen van hun leefwereld. Het NCJ maakte hiervoor gebruik van bestaande literatuur, diverse JGZ-klantarena’s en klanttevredenheidsonderzoeken.

Bekijk de inzichten in de behoeften van ouders van nu die het NCJ verzamelde >

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER