Voor gezinnen met jongeren (12 tot 18 jaar) met delictgedrag en matige tot ernstige gedragsproblemen is het programma ‘Ouderschap met Liefde en Grenzen’ (OLG)’ ontwikkeld. Het is een intensieve en vrij kortdurende gezinsinterventie, welke door de erkenningscommissie is beoordeeld als goed onderbouwd.

De criminogene risicofactoren ‘problematische en verstoorde gezinsrelatie’ en ‘(ernstige) opvoedingsonmacht bij ouders/opvoeders’ spelen bij de doelgroep een grote rol. De interventie heeft primair het doel om recidive van delictgedrag te voorkomen of terug te dringen. Dit door oppositionele en/of antisociale gedragsproblemen te verminderen door het herstellen van verstoorde relaties in het gezin en het verbeteren van opvoedingscompetenties.

Het programma bestaat uit zes wekelijkse groepstrainingen die elk twee uur duren en waar meerdere gezinnen aan deelnemen. Parallel aan en na de groepstraining vinden er minstens zes individuele gezinsgesprekken van 1 tot 2 uur plaats, liefst in het bijzijn van alle gezinsleden. Het aantal individuele sessies kan echter worden uitgebreid tot maximaal 24 sessies. OLG wordt op alle vestigingen van de Waag aangeboden.

>> Ouderschap met Liefde en Grenzen

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER